εχω ριξει παρα πολλα χρήματα στο θέμα του ήχου και στο αυτοκίνητο μου αλλα και στο σπίτι.
Ειδικα ο ήχος στο αυτοκίνητο ειναι απο τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, χωρις υπερβολλές. Στο σπίτι εχω ενα καλό συστηματάκι χωρις να πιάνει τα κτηνη του hi-end στην Ελλάδα φυσικά.
Παρ'όλ'αυτά εχω ακούσει συστήματα και συστήματα δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Και το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο.
Ετσι όπως ακούγεται ένα FLAC 24bit/96KHz δεν παίζει τίποτε άλλο.
Ακόμα θυμαμαι το σοκ που είχα πάθει στο σπίτι ενός φίλου στο Μαρούσι. Πρόσεξε set-up :
Πηγές :
Apple iMac (για αναπαραγωγή FLAC/MP3)
CD Player
Turntable
Απο το iMac μεσω Firewire σε προενισχυτη. Απο τον Προ σε 2 τελικούς λαμπάτους (εναν για κάθε ηχείο). Κόλαση!
Δεν θυμαμαι τις μαρκες του CD και του Πικαπ αλλά όταν μονο τα ηχεία του έχουν 50k euro καταλαβαίνεις οτι δεν μιλάμε για συστηματάκι της Sony...
Βαζουμε λοιπον την ίδια εκτέλεση του Hotel California, απο ενα Live των Eagles, πρώτα απο CD (original HDCD, 20bit δηλαδη), μετά απο Mp3 και τελος απο Flac σε 24/96.
ωραιος ήχος, φανταστικός. μέχρι που βαλαμε το FLAC.
και εκεί η μουσική απέκτησε νόημα. ξαφνηκα είχαμε ενα stage απο αλλο πλανήτη. Ακουγες την κιθαρα και νομιζες οτι ο κιθαριστας ήταν εκει, δίπλα σου έτοιμος να σου κανει τράκα τσιγάρο...
Φυσικά, όλα αυτα απαιτούν και τα καταλληλα μηχανήματα.